Latex spuiten

Latex Spuiten

Bij Het aanbrengen van latex op wanden en plafonds (bijna alle ondergronden) maken wijn gebruik van een Airless-spuitmachine. Dit zorgt ervoor dat het latex / muurverf snel en strak aangebracht wordt en de structuur van de ondergrond bewaart blijft. Maar dat betekent ook dat de oneffenheden in de ondergrond niet verdwijnen. Het is dus ideaal voor glad stucwerk, spachtelpoets, granol en afgewerkte gipsplaten. De kwaliteit van de ondergrond heeft dus met grote mate indruk op het eindresultaat !!
Maar het latex spuiten heeft ook veel voordelen:

  • Het geeft een veel strakker en gladder eindresultaat dan traditioneel schilderwerk met kwast
  • Het gaat ook veel sneller, wij kunnen een doorsnee woonhuis veelal in 1 à 2 dagen compleet afwerken. (Afhankelijk van het afplakwerk)
  • Het verbruikt veel minder verf en is dus milieuvriendelijk
  • Latex spuiten is in de meeste gevallen 30% goedkoper dan traditioneel schilderwerk.
    Voordat wij beginnen met spuiten zorgen we er netjes voor dat alles is afgeplakt, zodat er geen latex op plekken komt waar het niet geliefd is.

Secuur afplakken is zeker van groot belang. Dan brengen wij een z.g. diepgrondeermiddel aan die alle zuiging van de ondergrond wegneemt en daardoor een perfecte hechting garandeert.

De voordelen van het impregneren zijn:
De impregneer dringt 8 – tot 10 millimeter door in de ondergrond en creëert hiermee een zeer sterke basis, een voorstrijk die alles compact samentrekt en daarna uithardt (vers stucwerk en gipsplaat geniet hier door een extra bescherming). Het is perfect afwasbaar. (Alleen warm water gebruiken, zeep tast de latex aan) Verf zit hierdoor zeer strak en egaal vast. (Geen nare verassingen in de toekomst) De levensduur van de latex zal aanzienlijk worden verhoogd.
Airless spuiten van latex is bij uitstek geschikt voor woningen en panden die leeg zijn of vrij gemaakt kunnen worden van inboedel. Alle door ons gebruikte technieken vereisen vakmanschap. Bij ondeskundig aanbrengen kan een resultaat kan ontstaan wat moeilijk te herstellen valt!

Heeft u vragen of wilt u een offerte?

Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.